Inti Chavez Perez

Författarbild: Inti Chavez Perez

I högstadiet blev jag feminist efter att ha läst boken Fittstim. Runt omkring mig såg jag hur jämnåriga behandlades orättvist på grund av sitt kön eller sexuella läggning. Skribenter som Linda Skugge och Nina Björk hjälpte mig att sätta ord på det jag såg och att kunna säga ifrån.

Efter studenten från gymnasiet utbildade jag mig hos RFSU och extrajobbade med att hålla i sex- och samlevnadsundervisning i skolor. Sedan gick jag vidare och höll i undervisning på egen hand och jag började även utbilda vuxna yrkesgrupper som lärare och barnmorskor. Jag brinner för att påverka värderingar och orättvisor. Sånt som könsroller, slamprykten, homofobi, hedersförtryck och tafsning.

På den vägen har det fortsatt. Regeringen utsåg mig år 2013 till expert i en utredning om jämställdhet där jag drev frågor som rör killars och mäns sexualitet. Ena dagen jobbar jag på regeringskansliet, nästa dag på ungdomsgården i Backa i Göteborg.

Tidigare har jag gjort två andra böcker (Pittstim och Respekt) och jobbat som journalist, på SVT, Aftonbladet, Sveriges Radio och andra ställen. Det tror jag har hjälpt mig att skriva enkelt.

Lätta sexboken är en bok där alla får vara med. Den kan läsas hemma eller i skolan. Den lär ut saker om kropp och sex men också om dina rättigheter. Jag hoppas den kan göra människor lite friare.

FOTO: Caroline Freiholtz

Dela på Internet:

Böcker utgivna av Inti Chavez Perez

Pris: 270,00 kr
Antal
Omslagsbild, Lätta sexboken
Pris: 204,00 kr
Antal
Omslagsbild, Jag och du - svensk utgåva
Pris: 204,00 kr
Antal
Omslagsbild, Jag och du - arabiska utgåva